Home / Bransamente electrice

Bransamente electrice

Bransamentul electric este instalatia de distributie a energiei electrice care face legatura intre reteaua de distributie a furnizorului si tabloul general al abonatului. Punctul de delimitare a instalatiilor electrice dintre furnizor si abonat este la bornele de iesire din contorul de masurare a energiei electrice monofazat sau trifazat(dupa caz). Deci instalatia electrica dintre contor si tabloul general al abonatului reprezinta instalatia electrica de utilizare a abonatului.


Aeriene (monofazate sau trifazate)


 • fac legatura intre linia electrica aeriana de distributie a SC ENEL SA si firida de bransament a abonatului (respective blocul de masura si protective in care se monteaza contoarele de masurare a energiei electrice).

 • Subterane (monofazate sau trifazate):


  • fac legatura in cablu de la reteaua electrica de distributie la nisa de bransament a abonatului (respectiv la blocul de masura si protectie).

  • se pot racorda printr-un manson de derivatie din cablul stradal, dintr-o nisa sau dintr-o retea aeriana pentru alimentarea unor consumatori la care nu se pot realiza bransamente aeriene.

  • Coloana electrica este parte a bransamentului care face legatura intre firida de bransament si instalatia electrica a abonatului(respectiv a blocului de masura si protectie).

   Pentru dimensionarea cablului de bransament este necesara stabilirea de catre abonat (solicitant) a puterii nominale instalate si absorbite(in kW).

   Puterea instalata reprezinta suma puterilor nominale a receptoarelor electrice din instalatia abonatului.

   Puterea absorbita este puterea maxima simultan absorbita de unul sau mai multi abonati, si se calculeaza astfel:

   Pa=Pi x coefficient de simultaneitate  (kW).

   Bransamentul electric se executa in baza avizului tehnic de racordare eliberat de RETELE ELECTRICE MUNTENIA S.A cu sediul in BUCURESTI, sectorul 3, Bdul. Mircea Voda 30 E, cod postal 030667 Cod Unic de Înregistrare 14507322 Nr. Înmatriculare J40/1859/2002 , si in urma achitarii tarifului de racordare cuprins in acesta.

   Pentru detalii si consultanta va rugam sa ne contactati

   Top